Bedrijfsvoering

Wat hebben we daarvoor gedaan?

Wat wilden we daarvoor doen?

Wat hebben we daarvoor gedaan?

 Maatschappelijk verantwoorde inkoop

1

De concretisering van beleid vindt plaats in inkoopcategorieplannen. Het categorieplan voor flexibele arbeid is inmiddels gereed. In 2021 zijn de categorieplannen voor de inkoopcategorieën fysiek (grond, weg- waterbouw) gereed.

Het categorieplan voor fysiek is afgerond en compleet en wordt begin 2022 formeel vastgesteld. Nu zijn er drie categorieplannen namelijk Fysiek, Flexibele arbeid en Vastgoed.

Wat wilden we daarvoor doen?

Wat hebben we daarvoor gedaan?

Een duurzame èn aangename werkomgeving  

1

We transformeren de werkomgeving waarbij we ook aandacht besteden aan maatregelen rondom gezondheid en nog betere scheiding van afval.

We hebben een visie vastgesteld op welke wijze we als organisatie hybride willen gaan werken. Met deze visie hebben we de eerste stappen gezet in de aanpassing van de werkplekomgeving.

We hebben scenario's gemaakt om te kunnen anticiperen op de verschillende stadia van de corona-maatregelen. Hierdoor schuift deze activiteit wat verder naar achter en wordt dit betrokken bij het vraagstuk hoe de organisatie na corona een passende werkomgeving krijgt bij de nieuwe balans die is ontstaan in het werken vanuit huis en het werken c.q. ontmoeten op kantoor.

2

Bij het wagenparkbeheer wordt doorgegaan met het vervangen van bestaande tractiemiddelen door elektrisch aangedreven voertuigen en middelen.

Wat wilden we daarvoor doen?

Wat hebben we daarvoor gedaan?

Maatschappelijk vastgoed

1

Het bestaande maatschappelijk vastgoed verduurzamen we in twee fasen. We ronden in 2021 fase 1 af: het vervangen van binnenverlichting in gemeentelijke gebouwen door energiezuinige led-verlichting.

Fase 1 is voor ongeveer 85% gerealiseerd. Het resterende deel waarover met maatschappelijke huurders/gebruikers afspraken moeten worden gemaakt over compenserende maatregelen heeft vanwege corona vertraging opgelopen.

2

We gaan door met fase 2: inzetten op het verder verduurzamen van het vastgoed tot energieneutrale gebouwen (cf. de routekaart Energieneutraal Nieuwegein 2030). We werken de in 2020 gestarte onderzoeken naar haalbaarheid en mogelijkheden uit tot concrete voorstellen voor investeringen in verduurzaming. Bij alle nieuwbouwprojecten (zoals de nieuwbouw van het MEC in het Natuurkwartier) wordt uitgegaan van energieneutrale (en gasloze) gebouwen.

In 2021 is voor 19 gemeentelijke gebouwen onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor verduurzaming, mogelijk scenario's en een raming van de kosten van de verduurzaming. De resultaten van dit onderzoek vormen de input voor de uitwerking naar concrete voorstellen in 2022. Bij ontwikkeling en nieuwbouw van maatschappelijk vastgoed (zoals MEC en RPZ) wordt uitgegaan van energieneutrale en gasloze gebouwen.

Deze pagina is gebouwd op 07/21/2022 11:44:06 met de export van 07/21/2022 11:26:11